Friday, 18 January 2013

Siti nURhAliza dah bertudung penuh ...yeay....

bismillah...

11 jan 2013, terukir lg sebuah memori indah buat siti dan juga fans nya ( sayo lah saloh seorng dr nye) ....
tu dia, sekejap je, apabila ALLAH sentuh hati kita untuk berubah, dgn serta merta kita pasti akan berubah....
hal yang sama terjadi kpada pnyanyi no 1 negara , Dato siti nurhaliza, apabila beliau mengambil keputusan untuk berhijab penuh.....(suka nye ...suka nye....)


semua nye bermula semasa ulang tahun kelahiran beliau yang ke34....
beliau merasakan sudah masanye utkbeliau memenuhi tuntutan agama seiring pertambahan usia ....



perubahan positif ini telah mendapat perhatian umum....
rata2 memuji penhijrahan siti ini....
rmai jugak mengatakan siti kelihatan lebih muda dgn penampilan terbaru beliau....(setujuuuuuu!!!!)






 akhir coretan....
sebagai peminat , sebagai saudara seislam....
bersama2 lah kita mendoa kan penhijrahan dato siti ini berkekalan sampai bila2...
kalau boleh, biar berhijrah kepada lebih baik lg....

saya minat sngat2 gan tok ti,
tp kalau beliau decide nak berhenti menyanyi...
saya menyokong seratus peratus, walaupun perit jenuh ....

kerana dalam ISLAM,perempuan TIDAK BOLEH SAMA SEKALI melunak kan suara terhadap lelaki ajnabi( asing) yang mampu menarik perhatian dan menimbulkan fitnah

sekian......peace no war....




















jOm perbaiki sOlat kita

Bismillah .....

now umur dah menjengah 22 tahun.... dunia di kejar2... mendambakan macam2 nikmat yg terpamer di dunia ini.... nak itu nak ini, semua lah nak, without realizing the main purpose kat dunia sementara nie....sometimes busy sngat2 to pleasure the other by doing anythings, but to whom should we please actually????.... ALLAH, yg sepatut nye di utamakan dlm segenap aspek ...

skarang nie sibuk nak buat semua benda, like Kathleen Winsor said:
       "Most people are so busy knocking themselves out trying to do everything they think they   should do, they never get around to what they want to do." 

nowadays, entah knapa rasa gelisah semacam , tak tenteram, serabut pikir itu ini....
think, think, and think ...... FINALLY...  "solat", that the answer....
keserabutan nie kadang2 menjejas kan ibadah solat, sesungguh nye khusyuk itu kadang2 agak susah nak dapat....



mr paranoid rasa bahawa memahami setiap bacaan, perbuatan dlm solat itu amat penting utk mndapat khusyuk.....
so, nak share sedikit,... contohnye memahami bacaan dlm solat,
kalau diamati bacaan duduk antara dua sujud.... saya jamin.....hati2 kita akan tersentuh...."TERSENTUH"

RABBIGHFIRLI = ampuni aku
WARHAMNI     =sayangi aku
WAJBURNI       =cukupi kekuranganku
WARFA'NI        =tinggikan darjatku
WARZUQNI      =berikan aku rezeki
WAHDINI          =tunjuki aku
WA'AFINI          =sihatkan aku
WA'FU'ANNI     =maafkan aku

satu lg contoh, bacaan Al fatihah..... MasyaAllah, makna nye kalau difahami, boleh mengalir air mata




so.... bersama2 lah kita membaiki solat kita... moga2 diterima ALLAH hendaknya.....

harapan utk diri sendiri, supaya selepas ini menjadi insan yg lebih berguna , should balancing between duniawi and also ukhrawi.....please pray for me k..... because i really looking for calmness and peaceful....
i miss ALLAH...
i miss the PROPHET MUHAMMAD S.A.W.....REALLY......