Tuesday, 31 January 2017

Drama Goblin ???

Assalamualaikum,

Goblin? Hah. sebut goblin msti kita terbayang kan rupa mcm ni:

Kan??? mesti that image kan keluar kat minda kita. TAPI, hari ni nak ckap Goblin versi Korea . Cite ni antara yg tengah meletop sekarang ni kerana jalan cerita nya yg "osem" . Yg goblin  versi korea ni jauh beno beza nya. Sampai page FB ada buat comparison Goblin mat saleh vs Goblin korea.



haha. i currently watching this drama. seronok jgak , Goblin ni seem interesting to watch sbab saya tak suka sngat citer kalau duk citer bab cinta je... mcm citer goblin ni more on fantasy tale. 

citer ni sebenar nya mengisahkan a goblin who needs a mortal bride to ends his immortal life. Kiranya isteri yg dia kena cari tu berfungsi sebagai perungkai sumpahan keatas si goblin tu. 
lepas tu muncul la watak perempuan ni claimed to be the goblin's bride, who actually to be killed by a grim reaper.. yg grim reaper ni plak stays together gan goblin. Tragis gak kan jlan citer dia. this is actually make the story interesting. 
One more thing, the ost for this drama juga sangat sedap. mcm sebelum ni saya dah ada buat entry pasal one of the main song sang by Punch ft Chanyeol (Exo). "click here"

kali ni jumpa satu lg lagu best yg di jdikan soundtrack utk drama ni . kalau korang dengar mesti jatuh hati, this song was beautifully composed sesuai dengan tajuk lagu nya " Beautiful" nyanyian oleh Crush. 









9 comments:

  1. tengah layan cerita ni. baru episode 10. huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. satu geng... haha... bgi rate brapa dari skala 10?

      Delete
  2. sy tak reti nak paham cerita berat mcm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. agak la dipermulaan cerita, mcm saya, bila dlm keadaan tenang baru tgk

      Delete
  3. Hahaha. Hello. Re-visit awak.

    Dah habis dah drama Goblin ni, sobss. But memang best!

    Have a good day! :)

    ReplyDelete
  4. macam best je cite ni. kesiannya kak belum tengok lagi.hehe..lepas ni nak carilah

    ReplyDelete